Retorik

Retorik

Retorik i arbetslivet – Yes you can!Aristoteles sa för 2500 år sedan att "Retorik är konsten att i allt, finna det som rätt övertygar”. Citatet innehåller flera av retorikens delar. Några fokuserar på "konsten” det vill säga att retorik är en konst. Andra på ”finna”, dvs retorikens utforskande del. Vi måste vara trovärdiga.

Retorikens tre grundpelare är begreppen: ethos, pathos och logos dvs. trovärdighet, känslor och logik/fakta. Så vilka delar behöver du? Hur vill du framstå? Hur för du fram dina budskap och hur trovärdig är du på jobbet?

Retorik är aktuellare än någonsin och behövs när du Twittrar, skriver nyhetsbrev eller kommunicerar med medarbetare. Vi översköljs av retoriska budskap i media, i reklam och inom politiken. Vi lever i en sändarkultur utan motsvarighet i mänsklighetens historia- det du skriver kan spridas till hundratusentals utan att du vet om det.

Jag hjälper dig med kunskap i retorik, storytelling och Branding. Du blir en god talare, en god sändare och en god lyssnare! Du blir en bra retoriker!

Jag har gedigna erfarenheter från scen som komiker och artist i över 30 år. Jag gick kurs på 1990-talet med Babben Larsson och Adde Malmberg i stand up comedy, stod på Norra Brunn i 20 säsonger, spelade in tv-program som Släng dig i brunnen, Snacka om nyheter och Skilda världar. Jag gick på högskolor, universitet och privata utbildningar inom retorik, psykologi, ledarskap, coachning, organisation samt media och kommunikation. Välkommen att ta en titt i katalogen och hör gärna av dig med frågor eller en bokning, jag hjälper dig med rätt nivå för dig, din organisation och ditt team.

Bli en Muntlig Mästare! Snacka i alla sammanhang bekvämt och brilliant!

Retorikens grunder:

Storytelling
Storyboard
Presentationsteknik
Tala så du hörs
Talängslan och nervositet
Kroppspråk
Härskartekniker på hög psykologisk nivå